בדיקות חסמות

שם הבדיקה (עברית)שם הבדיקה (אנגלית)תקןהסבר
חסמות (Permeability) לאדי מיםWVTRASTM F-1249בדיקה זו נותנת כימות לאדי המים העוברות דרך יריעה. חסמות לאדי מים הינה חיונית עבור אריזות מזון. במהלך הבדיקה מולקולות אדי מים עוברות דרך היריעה במשך 24 שעות בתנאי טמפ' ולחות הנקבעים מראש. המכשיר מכמת את סך המולקולות שנקלטו בסנסור וע"י זאת נותן ערך ספציפי ליכולות האריזה להגן על התכולה בפני אדי מים.
חסמות (Permeability) לחמצןOTRASTM D-3985חסמות לחמצן הינה חיונית עבור אריזות מזון. בדיקה זו נותנת כימות למולקולות חמצן העוברות דרך יריעה. במהלך הבדיקה מולקולות חמצן עוברות דיפוזיה דרך היריעה עד להגעה של שיווי משקל בטמפ' ואחוז לחות הנקבעים מראש. המכשיר מכמת את סך המולקולות שנקלטו בסנסור וע"י זאת נותן ערך ספציפי ליכולות האריזה להגן על התכולה בפני חמצן.