חסמות (Permeability) לאדי מים | WVTR | ASTM F-1249 | בדיקה זו נותנת כימות לאדי המים העוברות דרך יריעה. חסמות לאדי מים הינה חיונית עבור אריזות מזון. במהלך הבדיקה מולקולות אדי מים עוברות דרך היריעה במשך 24 שעות בתנאי טמפ' ולחות הנקבעים מראש. המכשיר מכמת את סך המולקולות שנקלטו בסנסור וע"י זאת נותן ערך ספציפי ליכולות האריזה להגן על התכולה בפני אדי מים. |
חסמות (Permeability) לחמצן | OTR | ASTM D-3985 | חסמות לחמצן הינה חיונית עבור אריזות מזון. בדיקה זו נותנת כימות למולקולות חמצן העוברות דרך יריעה. במהלך הבדיקה מולקולות חמצן עוברות דיפוזיה דרך היריעה עד להגעה של שיווי משקל בטמפ' ואחוז לחות הנקבעים מראש. המכשיר מכמת את סך המולקולות שנקלטו בסנסור וע"י זאת נותן ערך ספציפי ליכולות האריזה להגן על התכולה בפני חמצן. |
מעבר (Permeability) אוויר | Air Permeability | ASTM D-737 | שיטת הבדיקה מכסה את מדידת חדירות האוויר - קצב זרימת האוויר העובר בניצב לדגם דרך שטח מוגדר ותחת הפרש לחץ אוויר קבוע. הבדיקה הכרחית בעולם הטקסטיל ומיועדת למספר רב של סוגי בדים, לרבות בדים ארוגים, בדים לא ארוגים, בדי כרית אוויר, שמיכות, בדי ערימה, בדים סרוגים, בדים שכבתיים ובדי קטיפה. |